17 oktober 2008

de verbouwing: deel 4

Nou ruim 6 weken ver in de verbouwing is het (eindelijk) in de afrondende fase. De keuken zit er in en werkt (oke de oven dan even niet, maar die wordt maandag gemaakt) de deurtjes met kleurverschil zijn (nu bij de juiste leverancier) besteld en komen binnen een week of 6 ook.
Er komen nog lampjes voor onder het bovenkastje, en de dakgoot word ook nog even afgemonteerd. Maar dat zijn relatief kleine dingetjes in het geheel.
We kunnen weer koken en hoe! O wat is een wokbrander toch fijn, er past met gemak een flinke koekenpan op, waar 5 stukken vlees inpassen, en dan is er ook nog plek op het fornuis voor een pan met groente en een pan met aardappels, zonder dat er iets maar half op het gas staat of zo wankel dat het ieder moment kan vallen! Nu nog afwachten hoe mijn oven het doet, ook heel belangrijk, want wat is er leuker dan koekjes en cakejes bakken met de kids? (en opeten is natuurlijk nog veeeeeeeel leuker, vraag maar aan Luuk, Nina en Tygo)

We poetsen ons helemaal nu helemaal gek op de cementsluier die op de tegels ligt, en de kastjes en alle onderdelen die ruim onder het bouwstof liggen (en 1 dag na poetsen eigenlijk alweer moeten) En wat komt waar? Tja eerst hadden we te weinig ruimte, en nu moeten we beslissen waar wat komt. Ook moeilijk............
Verven is nog niet gebeurt maar dat staat zeker nog op de planning, onze superbehanger Jaap is al 'besteld' door manlief. Dus voor dat die ons komt helpen, moet het plafond geschilderd zijn, ach dat moet toch minimaal lukken. (alleen jammer dat we ook nog moeten werken tussendoor, wie dat toch heeft verzonnen!!)

2 opmerkingen:

miranda zei

Ja al die kleine dingen zijn toch maar bijzaak,maar kunnen wel voor grote irritatie zorgen.
En je hebt gelijk: werken is eingelijk voor domme mensen.
Maar ja er zal ook eten op tafel moeten komen, en dan heb ik het nog niet eens over de rest,als je kleine kinderen hebt.

dikke kus uit hengelo

Anoniem zei

Hoi, ookal vraag je je af of er ooit een keuken in 1x gewoon, compleet en zonder gedoe geplaatst zou kunnen worden, je blijft tegen beter weten in hopen, dat je bij je eigen keuken wel goed loopt! Enfin ik hoop dat jullie geen spijt hebben dat jullie de wok ooit weg gegeven hebben. We gebruiken hem zeer vaak en veel liefde op onze elektische (!!) kookding. (Meer dan een ding is het niet. Zal er ooit is een foto van maken, je ligt in een scheur.... Maar goed het maakt eten warm) Ben wel heel nieuwsgierig naar het eindresultaat. Kortom FOTO'S (lezen op 140 dB) !!!!! Tip: op myspace kun je er erg veel kwijt en bewaar je je fotoalbums........

Kus van Rob voor jullie