17 april 2009

Vlekken-prinses


Onze Nina dus, en dan gaat het nu eens niet over de vlekken die kids kunnen maken op hun kleding. Nee het gaat over waterpokken. De welbekende kinderziekte met vlekjes en dan bedoel ik veeeeeeel vlekjes. Al lijkt het bij haar nog wel mee te vallen.
Woensdagmiddag zat ze tijdens de lunch te mieren en te draaien op haar stoel, want ze had jeuk. Wij helpen haar dus liefdevol krabben, omdat je onderop je rug niet goed erbij kan. Maar het ging niet over, en Frank keek even op haar rugje. Hij zag vlekjes, uitslag oid?? Tja dan moet ik zelf maar gaan kijken als ruime ervaringsdeskundige (ahum) en ik zeg meteen: Ja dag, uitslag? Nee joh ons meiske heeft de waterpokken! Dus die middag op naar de apotheek om iets tegen de jeuk te kopen. Calendulan emulsie was het spul, volgens de kenners.
Of het helpt? Nou wil Nina niet dat we aan haar plekjes zitten, en die 1 keer per dag dat we haar dwingen om te smeren is vooral voor de genezing, het ziet er op sommige plekken namelijk naar uit. Vooral een plekje onder haar oog, die ze heeft kapotgekrabt in haar slaap.
Maarja ze is niet het eerste kind dat de waterpokken heeft; wel in ons gezinnetje; en vast ook niet het laatste. Dus het zal vast wel weer overgaan, al is ze wel zieligjes, en heeft een heel kort lontje. En dat is een hele goede combi met mama's korte lontje, die al een hele tijd met dagelijkse hoofdpijn tobt, maar ook dat gaat wel weer over hé.
Nu afwachten of de jongens ook deze vlekjes wel een cool fasion-item vinden en Tygo heel 'hip' zijn verjaardag gaat vieren.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

tja je verjaardag kan maar beter vlek vrij zijn,en aan de andere kant, ghad is gehad. Nina, heeeeeeeeel veeeeeeeeeeeel beterschap van ja vriendjes ver weg!

Els zei

Nina beterschap en als je het net zo leuk vond als je mama het vroeger vond, kan je mama haar plezier nog op. En je kunt er bijna zeker van zijn dat je beide broertjes het ook gaan krijgen. Maar ja dan hebben die het ook maar gehad. zo is het toch?
En je kunt vast wel naar de verjaardag van je neefje, want die heeft het al gehad.

Veel kusjes uit Enschede.

Opa Jaap en Oma Els

miranda zei

ja is altijd erg prettig als ze de waterpokken hebben( niet)!
hier hebben ze het gelukkig al gehad al hoewel ze zeggen dat als ze onder een jaar de pokken krijgen,ze ze nog een keer kunnen krijgen.
maar goed dat zien we dan ook wel weer.
ik hoop dat hij op zijn verjaardag vlek vrij is!

groetjes en knuffel voor nina zeker van haar neef