16 juli 2009

Oorbellen en een bril.



Gister was een gezellige dag met Nina. Ze kreeg haar oorbellen, waar ze al maanden om zeurde. We probeerden haar goed voor te bereiden en uit te leggen hoe het zou gaan. Maarja ze is wel een klein meiske, dus of het over kwam?
In de winkel mocht Nina haar eigen oorbellen uitzoeken, helaas waren de roze bloemen op, maar ze kon kiezen tussen witte bloemen en roze knopjes (en nog veel meer maar dat hebben we maar niet allemaal laten zien) Nina koos voor de bloemen. De mevr zette twee mooie (hopelijk rechte?) stippen op haar oor en ging toen aan de slag. Nina zat mooi stil en mevr 'schoot' het eerste gaatje erin. Nina schrok enorm, begon te gillen en daarna heel hard te huilen. Zo zielig, maarja toen moest de tweede nog........En dan is Nina knap koppig (van wie zou ze dat toch hebben?) en heeft het gewoon 10 minuten geduurd met de nodige houdgrepen en gevechten om toch die tweede erin te krijgen. Voordeel is dat Nina al zoveel adrenaline in haar bloed had, dat ze het niet eens voelde!
Eerst even flink knuffelen met mama en toen naar Talamini want zoveel dapperheid moet beloond worden met een lekker knalroze ijsje!

Vandaag met Tygo naar de opticien. Aangezien de Ortoptist een oogafwijking van +5 aan allebei de ogen heeft geconstateerd en we dus en mooie bril konden gaan uitzoeken. Hij heeft een smal koppie en dan is de keus wel behoorlijk beperkt. Maar toch hebben we een mooie bril uitgezocht voor Tygo, nu alleen nog leren dat hij hem ophoudt. Bij de winkel was het na 5 minuten wel weer bekeken en ook gaat hij regelmatig aan de haal met de bril van Nina. Maar hopelijk heeft hij snel door dat hij beter kan zien ermee en daaron zijn bril wel heel laat. Nog een weekje wachten en dan is de bril klaar als het goed is.

6 juli 2009

juli


Alweer juli en er is weer veel gebeurt.
4 verjaardagen achter de rug. Die allen weer heel gezellig waren. Inclusief een allereerst verjaardagspartijtje van Luuk.
Omdat hij 5 werd mocht hij wat vriendjes van school uitnodigen, na veel wikken en wegen wist Luuk dan welke 4 het moesten worden.
Vorige week woensdagochtend was de grote dag, Luuk was al vroeg wakker en lekker druk! Vanwege het mooie weer had Frank de dag ervoor de ouders van deze 4 maar opgebeld en gevraagd om een zwembroek mee te nemen, want we hadden besloten er maar een zwembadfeest van te maken. Dat was een groot succes, de jongens hadden veel lol om in het zwembad te springen, elkaar nat te spuiten en het badje te laten overlopen.
Wat te eten en drinken erbij, en voor we het wisten was het feest alweer voorbij! Nu kunnen we een jaar uitrusten voor het volgende partijtje (en dan 2 keer!)
Want Nina wordt alweer bijna 4 en mag na de grote vakantie net als haar broer naar de 'grote' school, ze heeft er al heel veel zin in, en vraagt iedere dag of ze al mag.

Ook mocht Luuk dit jaar voor het eerst op schoolreis, wat een pret heeft hij gehad, in een grote bus op naar Hengelo (ov) om te gaan spelen in een indoor-speeltuin. Hij vond het maar wat spannend om weg te gaan zonder pappa en mamma en ging met een gespannen snoetje de bus in, maar kwam met een grote grijns en dikke wallen onder zijn ogen weer thuis!

Nog 1 week en dan hebben we allemaal vakantie! Van uitrusten is geen sprake (maarja is dat ooit zo, als je kinderen hebt??) We hebben plannen zat! Van het verven van alle beneden-kozijnen buiten, en het schuurtje. Tot het afmaken van het speelhuisje, en het opruimen van de schuur!
Maar het is niet alleen werken, we gaan ook nog wat leuks doen.
Zo willen we nog naar Kernie's pretpark, en naar het strand op Luuk's verzoek (wat dus gewoon meddo-zee gaat worden) En niet te vergeten nog een klein feestje omdat we ons blikken huwelijk vieren!
Kortom de maand juli zit ook alweer vol met activiteiten en dus zal er van bloggen weer weinig terecht komen.