17 oktober 2008

de verbouwing: deel 4

Nou ruim 6 weken ver in de verbouwing is het (eindelijk) in de afrondende fase. De keuken zit er in en werkt (oke de oven dan even niet, maar die wordt maandag gemaakt) de deurtjes met kleurverschil zijn (nu bij de juiste leverancier) besteld en komen binnen een week of 6 ook.
Er komen nog lampjes voor onder het bovenkastje, en de dakgoot word ook nog even afgemonteerd. Maar dat zijn relatief kleine dingetjes in het geheel.
We kunnen weer koken en hoe! O wat is een wokbrander toch fijn, er past met gemak een flinke koekenpan op, waar 5 stukken vlees inpassen, en dan is er ook nog plek op het fornuis voor een pan met groente en een pan met aardappels, zonder dat er iets maar half op het gas staat of zo wankel dat het ieder moment kan vallen! Nu nog afwachten hoe mijn oven het doet, ook heel belangrijk, want wat is er leuker dan koekjes en cakejes bakken met de kids? (en opeten is natuurlijk nog veeeeeeeel leuker, vraag maar aan Luuk, Nina en Tygo)

We poetsen ons helemaal nu helemaal gek op de cementsluier die op de tegels ligt, en de kastjes en alle onderdelen die ruim onder het bouwstof liggen (en 1 dag na poetsen eigenlijk alweer moeten) En wat komt waar? Tja eerst hadden we te weinig ruimte, en nu moeten we beslissen waar wat komt. Ook moeilijk............
Verven is nog niet gebeurt maar dat staat zeker nog op de planning, onze superbehanger Jaap is al 'besteld' door manlief. Dus voor dat die ons komt helpen, moet het plafond geschilderd zijn, ach dat moet toch minimaal lukken. (alleen jammer dat we ook nog moeten werken tussendoor, wie dat toch heeft verzonnen!!)

3 oktober 2008

En ook nog......

Zou ik het toch door alle verbouwings-perikelen, bijna vergeten.
Ik heb een nieuwe baan!! Nu weten de meesten van jullie dit al wel, maar toch ook maar even een stukkie erover 'bloggen'.
Per 15 okt, ben ik in dienst van stichting De Lichtenvoorde. En wel als medewerker logeerhuis.
De intimi weten wel dat ik op 10 juli (de dag van het Doe Maar concert in Ahoy) daar een sollicitatie heb gehad en toen helaas het niet was geworden. Maar wel met de mededeling dat ze me zeer geschikt vonden voor het werk en me in gedachten zouden houden bij evt volgende vacatures.
3 weken geleden werd ik ineens gebeld door de clustermanager, of ik nog steeds interesse had in een baan in het logeerhuis? Dan was ik bij deze aangenomen!!
Ik wist niet meer wat te zeggen. (en wie me kent weet dat dit vrij weinig voorkomt!) Ik heb na beƫindiging van het gesprek eerst 10 minuten door de kamer staan springen, zo blij was en ben ik nog steeds.
Al komt de spanning nu ook wel, het is natuurlijk wel allemaal nieuwe voor me. En ik moet altijd even wennen aan nieuwe situaties. Maar dit is wel een hele nieuwe uitdaging, en daar was ik wel weer aan toe op werkgebied.
Nog 2 vrije weekenden en dan mag ik beginnen! Eerst een weekendje meewerken en het weekend daarop draai ik al mijn eerste slaapdiens alleen!
Maar eerst volgend weekend 'uitrusten' in het Duitse Cochem. Samen met Harry, Dini, Christiaan en Esther, en ons gezinnetje.
Dus zou de keuken er dan (eindelijk) staan kan ik hem niet eens meteen uitproberen.........Maar ach nah 3 weken keukenloos te zijn geweest, kan dit er nog wel bij.