29 juni 2008

Een maand later.....

Nouja bijna dan, sinds het vorige bericht.
Wat er allemaal is gebeurt? Veel!!

Ondertussen is Luuk 4 jaar geworden. Toch weer een mijlpaal want hij gaat sindsdien iedere ochtend naar de basisschool. Hij vindt het niet leuk om te gaan (want stel je voor dat wij zonder hem iets leuks gaan doen) maar als hij er is heeft hij geen tijd om te zwaaien bij het raam. En als hij weer thuis komt zit hij vol verhalen van wat hij heeft gedaan. Als je vraagt wat hij van school vindt, is het antwoord: Leuk!

Mijn 30ste verjaardag zit er ook weer op. Druk maar gezellig was het. Met een verwende Marloes. Veel leuke kado's en ook nog geld om leuks van te kunnen kopen (want zoals gewoonlijk, wist ik weer eens geen kado's te verzinnen) Nuttige besteding die al is gedaan: Stoere lime/aqua gestreepte handdoeken, theedoeken en aquakleurige vaatdoeken voor in onze nieuwe keuken.
Over de keuken gesproken, als het goed is (tja je hebt altijd de onvoorspelbare factor) dan gaan we de 1ste drie weken van September verbouwen! Ik heb er (geen) zin in!!

Ook was er de dag na mijn verjaardag (of dus eigenlijk op mijn echte verjaardag) een spetterend buurtfeest. Eerst fietsen, dan midgetgolfen, en toen we terug waren achter op ons plein stond er een springkussen!! Nou je kan je voorstellen dat de kids helemaal wild werden. In verband met de hitte werd er ook een tuinslang te voorschijn getoverd, en Nina's verjaardagkado van vorig jaar; een plastic bloem die je op de tuinslang kan aansluiten; kwam goed tot zijn recht! Hij gaat namelijk zo hard dat hij in ons tuintje niet eens aan kon. Maar op het grote plein was hij een regelrechte hit!! Lekker bbq-en en gezelligheid.

Owja en ook was er een minder prettige gebeurtenis.
Wij hadden aquarium-uitbreiding. Hoera, 12 leuke 'platy's' erbij. Samen was het een gezellige boel in de bak. Leuk!!
Tja tot een dag later. De visjes deden vreemd. Nieuwe visjes onderin de bak, de guppys bovenin. Oorlog tussen de soorten? Zuurstofgebrek? Na overleg met de aquaruimexpert, het water ververst. Even ging het beter.
Even ja, tot we de volgende ochtend 9 visjes eruit mochten halen, omdat ze waren gaan rugzwemmen (en zoals iedereen weet, is dit niet iets wat visjes horen te doen) Daarna ging het rap, van 19 visjes in totaal zijn er nu nog 5 over........................ Die doen het nu prima, ze zwemmen er lustig op los. Hopen dat ze dit blijven doen. Tja en toen hadden we alsnog geen gemengde bak, want alle guppy's zijn helaas niet meer onder ons. Gelukkig is met Algje alles ok, want dat is toch wel de favoriet bij de kids.

Weer even genoeg leesvoer lijkt me zo.
Tot de volgende keer, is ga tosti's maken. Jammie!! (roepen hier nu 2 kids)