25 januari 2008

Ziekjes


Tja en hoe! Wie is er nu niet ziek geweest. Het schijnt te heersen
Tja en met 3 kids, waarvan 2 op de peuterspeelzaal zitten, kun je er op wachten dat het griepvirus ook ons huisje aan zou doen. En hoe!
Als pappa en mamma is het gewoon niet slim om gelijktijdig ziek te worden. Maarja of het nu zo slim is om in 3 jaar tijd 3 kids te krijgen..................................... Maar dat ff terzijde, we zijn wel heel blij met ze! Als ze doorslapen dan tenminste.
Als je al ziek bent, zit je er niet op te wachten om een hele nacht in toerbeurten naar je dochter te kleppen. We hebben echt alles geprobeerd maar helaas *zucht*
Het begon met een slokje water, toen wilde ze eruit en kleertjes aan, daarna moesten we Kuukje halen, daarna Tygoo! Toen dat allemaal niet werkte, ging ze maar hysterisch om oma Dini roepen (grapjas) Tja het is dat je het beste mens niet midden in de nacht uit bed kan bellen, maar anders had ze Nina best even mogen lenen hoor! Van narigheid hebben we maar tegen onze principes in (wat zijn die nog waard als je niet kan slapen!) haar bij ons in bed genomen. Ach zo gezellig! Niet dus.............................. want ze wilde: visie kijken, nie lapen!!
AARGHHHHH!!! Pappa en Mamma willen wel lapen doen ze zijn namelijk ziek en hebben koorts! Helaas niks mocht baten, we hebben rond 07.00 maar gedaan of het tijd was om op te staan. Nina blij zou je denken, Niet dus! Echt niet te volgen dat kind, zit ze aan tafel wil ze weer slapen. Ja doei, gelukkig was het peuterspeelzaaldag (voor de bacillen maakte het toch niet meer uit) en mocht ze daar maar haar gezellige ikje gaan zijn. En wat ze daar dan natuurlijk ook is.......

Echt ik hou zielsveel van mijn dochter, maar van wie heeft ze in vredesnaam dat dwarse karakter gekregen????? Zou het namelijk echt niet weten!

21 januari 2008

Vriendjes worden??


Asjeblieft Asjeblieft Asjeblief??!!
Tja ik had er in het vorige berichtje al over: Hyves dus.
Ik ben sinds kort lid op Hyves en ik geloof dat echt het enige doel daarvan is: zoveel mogelijk vriendjes verzamelen! Tja en ik heb er nu 12....................... dat lijkt niet zo weinig, maar dat schijnt in de Hyvesland echt heel erg weinig te zijn. Dus met andere woorden ben ik dus gewoon een Hyves-muurbloem/loner/loser! Tja, en dat kan natuurlijk niet.
Dus als je nog geen lid bent word dit dan en anders zoek me op Hyves en word mijn vriendje.
(Wanhopig?Ikke?Neejoh!)

18 januari 2008

Computers

Welkom in het digitale tijdperk. Wie kan zich een leven zonder de computer voorstellen. Zo handig! Even wat opzoeken via google, iets kopen/verkopen via marktplaats, tickets bestellen voor een concert of vakantie en natuurlijk niet te vergeten. Hyven (of is het Hyvsen?) MSN-en en Skypen.
Mits je computer werkt naar behoren, en daar wringt dus net de schoen hier in huize Sonderen.
Ik dacht toch echt wel een beetje handig te zijn met het ding, Jaha als ie het doet dus, zo gauw hij gaat haperen houd mijn kennis al heel rap op.
En wat dan?? Lieve woordjes, dreigen of zelfs vloeken mag dan niet baten (wat best heel jammer is) Een nieuw kopen dan maar. Tja dat wordt ook een kostbare gelegenheid. (en helaas viel de oudejaarsloterij weer niet op ons lot, maar de volhouder wint, alleen zo jammer dat nog miljoenen andere Nederlanders dit ook denken)
Maar zoals jullie kunnen zien, doet onze computer nog net waar ik hem voor wil gebruiken, en dat is Internetten (BLOGGEN!) en af en toe een spelletje van Zylom. (wellis waar traag, maar goed) En nu dus om te MSN-en en Skypen met onze friends overseas.
Tja skypen dus, leuke uitvinding, Kost wat moeite maar dan heb je ook wat, volgens mij zijn we wel 7 keer op en neer geweest naar de winkel voor een goed werkende headset en instucties hoe de geluidskaart in te stellen en wel 40 testgesprekken met Skype. (als jullie Nina zien rondlopen met speelgoed aan haar oor:"Dit is een test, dit is een test" roepend, dan heeft ze dit NIET van ons) Maar hij doet het eindelijk, niet dat we die headset aan de praat hebben gekregen, nee we hebben ons verlies genomen als echte kerels met ballen, en zijn maar voor de plug and play usb-telefoon gegaan......................... Tja je heb verstand van computers of niet hé.

Maareh, we kunnen dus skypen!! Geinteresseerden weten ons wel te vinden. (ervan uit gaande dat jullie dus meer verstand van computers hebben.)

10 januari 2008

Afscheid


Afscheid nemen is niet leuk. Nu had ik ook niet verwacht dat ik zou staan juichen als de familie Buiten-Froom met zijn viertjes deze landsgrenzen zou verlaten, maar toch.

Ik meen altijd een bikkel te zijn, maar stiekem ben ik een emotioneel, gevoelig type (of heet dit nu vrouw, dan ben ik labiel nog vergeten te noemen *geintje*)

Met zijn vieren kwamen ze nog 1 keertje spelen bij huize Sonderen. Leuk en gezellig en veels te kort! Toen Carla buiten de omgevig in zich op stond te nemen en mijn kids afscheid namen van hun kids, schoot mammaloet toch echt even helemaal vol! Nina was echt enorm lief enthousiast aan het zwaaien naar Rob en Carla, Mees en Douwe, samen met Luuk.


De volgende ochtend (of beter gezegd nacht. om 04.15 ging nl de wekker al) op weg naar Schiphol was het een drukke boel en best gezellig , als je alle rode waterige oogjes niet meerekent. Tot het moment dat ze richting Douane gingen. Ik hield het best droog totdat Carla mij ging knuffelen! ook Frank hield het niet droog, en wie Frank een beetje kent weet dat dit vrij uniek is! Na ook Rob, Mees en Douwe te hebben geknuffeld, hebben we samen even lekker tegen elkaar aan staan huilen. Zwaaienzwaaien nog meer zwaaien.............. en toen waren ze echt weg. Op weg naar het grote avontuur dat Nieuw Zeeland heet. Wat zullen we ze missen!


Owja maar het was niet alleen een groot tranendal hoor, het afscheidsfeest was echt beregezellie! Al vraag ik me af hoe hoog Frank zijn alcoholpromillage was naderhand. En de cakejes/mufins waren erg lekker en goed gemaakt (al zeg ik het zelf)


1 januari 2008

Gelukkig Nieuwjaar!


Iedereen goed 2008 ingekomen? En lekker brak allemaal, of zijn er nog mensen die lekker 'verantwoord' bezig zijn geweest, en geen alcohol hebben gehad en tijdig zijn gaan slapen. (bestaan die?)

Hier is de familie ietwat moe, en liggen allemaal behalve 'moi' nu dus te pitten!


Gisteren samen met vrienden oudjaar gevierd en samen 2008 verwelkomd. Die begon al goed omdat Frank drukker was met de (nep)champi open te krijgen dan zijn vrouw een fijn nieuwjaar te wensen. (hij leeft nog hoor) En dat had ie eigenlijk wel kunnen laten, want wat een bocht! Ieghh............echt te smerig voor woorden, doe mij maar wijn van de Appie voor 1,19. veel lekkerder. En het was ook supergezellie met onze vrienden eten, drinken, praten, blackjacken en vooral lachen, heel veel lachen. (en omdat ik ze lief vind en graag wil dat ze mij dit ook blijven vinden, heb ik maar geen foto's van deze avond geplaatst op mijn blogje, dat kan nl tegen sommigen gebruikt worden!)

En nu even sentimenteel worden.....................
Het jaar 2008, (weer) een bijzonder jaar.

Het jaar waarin onze lieve vriendjes Nederland gaan verlaten om zich in Kaitaia, Nieuw-Zeeland te gaan vestigen. (en wat zullen we ze missen!)
Het jaar waarin Frank en ik 5 jaar getrouwd zijn.

Het jaar waarin ons jongste kuikentje Tygo alweer 1 jaar oud wordt (en dus baby-af is!) en Nina alweer 3 jaar en dus een echte peuter.

Het jaar waarin Luuk 4 jaar word en voor het eerst naar de Basisschool gaat. (snif wat word ie snel groot!)

En natuurlijk niet te vergeten:
Het jaar waarin ikje 30 word!


Nounou zo te lezen hebben we het weer druk dit jaar, voordat we het weten zitten we alweer in 2009! Of loop ik nu wel erg op de zaken vooruit??


Nou ja, in ieder geval voor iedereen een zaaaaalig en gezeeeegend 2008!