27 september 2007

Bakfiets


Het is al even geleden, maar zaterdag hadden we een klein tripje naar Rekken. Waarom? Nou om bij de fietsenmaker aldaar, ergens ver in de binnenlanden (maar ach is alles in Rekken dat niet) een fiets te gaan kijken om eventueel aan te schaffen voor mijn werk.

Midden in koffietijd stuiteren wij die beste man naar binnen, waar dus de hele familie gezellig buiten onder een parasolletje aan een bakkie met koekje zat. Afijn, meneer de fietsenmaker, waarvan ik de naam even kwijt ben, hielp ons heel vriendelijk en een rondje fietsen later op een tweedehands Sparta (kostlelijk maar als ie maar goed fietst hé) is de deal beklonken. Hun nemen mijn ouwe Gazelle over en met 80 euries bijleggen, mag is de Sparta weer achter op onze rode autootje binden. Maar er zit een rokzadel op die even wordt vervangen voor een 'gewone'.
En wat doe je als je staat te wachten?
Nou dacht Frank: er staat een hele mooie rode bakfiets van bakfiets.nl en daar wil ik best even een proefritje op maken, mag dit? Tuurlijk mag dat!
4 minuutjes later zit Luuk mooi in de bak vast in de gordels en fietst Frank prinsheerlijk het pad af en de weg op. Een paar minuutjes later is ie vol enthousiasme weer terug, want hij fietst heerlijk!!!
Tja dan kan ik natuurlijk niet achter blijven, en eerlijk is eerlijk zo'n bakfiets leek mij ook helemaal geweldig. Dus vol goede moed stap ik op en met een klein duwtje, want zo'n bak voor je stuur is best zwaar, fiets ik over het pad richting weg. Langs het pad ligt een stuk gras waarop meerdere auto's stonden geparkeerd waaronder de onze en een mooi groen Twingo.
Langs dat stuk gras loopt de weg ook ietsje schuin af, en nou voelen jullie hem misschien al aankomen. Terwijl ik erlangs fiets (of dat dus probeer te doen) houd ik de bakfiets niet meer weg op de weg en rijd recht op de Twingo af!
AAAAARGHHHHH!!!!!!!
Net op tijd trek ik vol aan de handrem en net 2 cm van de zijportier van de Twingo sta ik stil.
Pfoehee! Ik stap direct af met trillende knietjes en handen. Ik roep direct Frank die echt niet snapt wat er loos is en aankomt lopen. Ik leg uit wat er gebeurde en hij lacht me nog net niet uit (nouja eigenlijk wel, maar hij is zo slim om dit niet recht in mijn gezicht te doen)
Maar oke ik ben niet voor een gat te vangen en wil het nog eens proberen. Foutje bedankt, want nog geen 2 meter verder gebeurt hetzelfde (gelukkig zonder auto's in de buurt) en sta ik weer in het gras. Oke-oke doordat ik Frank zo makkelijk zag wegfietsen ging er eerlijk gezegd vanuit dat het niet heel moeilijk kon zijn. Maar ik vergat toch even dat het zwaarste deel voor aan je fiets zit ipv van achter zoals met een fietskar en dat je zwaartepunt dus voor ligt, en je een veel grotere draaicirkel hebt.
Ik had ook beter moeten weten. Ken je die leuke winkelwagentje in de vorm van een autootje zoals ze die bij sommige supermarkten als ook de Ikea hebben? Nou die dingen probeer ik dus ook al angstvallig te vermijden (helaas dat we bij de Ikea altijd wel het haasje zijn) want echt waar, zie je me daar mee lopen, kom dan niet in de buurt als je knieën en enkels je lief zijn, want sturen kan ik daar dus ook echt niet mee!

Kortom, gelukkig past er geen bakfiets door onze steeg/poort. Want als het leven van mijn kindjes me lief is, moeten ze nooit bij mamma in een bakfiets!

19 september 2007

Neopets

Jullie zullen wel denken. Hebben ze bij de familie Sonderen niks meer meegemaakt de afgelopen tijd? Jawel hoor, maak je maar geen zorgen hier is alles oké. Maar er is iets anders aan de hand en wel het volgende:

Ik heb gewoon weinig tijd over. En dan niet omdat de kids druk zijn of ik nog steeds aan het schilderen ben (nouja dat eigenlijk ook wel), maar ik heb een nieuwe verslaving namelijk Neopets!
Voor de mensen die er onbekend mee zijn, dit is dus een soort van virtueel huisdiertje, waar je van alles mee kan doen en voor kan kopen. En om dingen te kopen heb je geld nodig, en hoe krijg je dat geld? Nou door spelletjes te doen. Leuke/verslavende spelletjes.
Dus als het grut eindelijk op bed ligt, zit ik achter/voor (doorhalen wat van toepassing is) de computer.


Dus ben je me tijdelijk even kwijt, zoek me maar niet, ik ben namelijk druk met de verzorging van ons 6de gezinslid, mijn virtuele pet: Lunigo!

11 september 2007

Binnenpret




De tip voor als je even weer terug wilt naar je kindertijd, is een dagje of dagdeel Binnenpret.

Voor diegene die niet weten wat Binnenpret is, nou dat is een
indoorspeelparadijs in Lievelde.

Het is echt een waar walhalla voor kinderen, ook voor de kleintjes. Er is zat te zien en te beleven, en als kers op de taart, krijg je patatjes en een ijsje en heel veel ranja! (als pappa en mamma tenminste het basispakket nemen)

Ook voor pappa's en mamma's is het er goed toeven want je kan overal in op en onder samen met je kids.

Lachen geblazen vooral als mamma bijna klem zit tussen een of andere constructie..... gelukkig wel gemaakt van een zacht materiaal, dus met een beetje doorduwen past (zelfs) mamma er ook tussendoor.

Sluipdoor kruipdoor en vaak verdwalen, vast staan en weer terug moeten klimmen en klauteren omdat het toch niet de weg was richting glijbaan.

Leuk, dat was het zeker en bijkomstig voordeel, ik hoef de komende tijd niet meer naar de sportschool!

9 september 2007

Schilderen

Iemand connecties met de weergoden? Ja?? Nou dan bestel ik: droog weer, af en toe zon en een graad of 19. Want zo gaat het natuurlijk niet opschieten hé.

De 1ste week vakantie zit er alweer op, en zijn we al opgeschoten met schilderen? Nee dus.......
Het weer wil nu niet bepaald meewerken, telkens als wij tijd hebben, regent het, en zijn we druk is het droog. Nouja wij......... het is nu dus zo dat Frank schildert en ik de kids entertain. niet omdat ik niet wil schilderen hoor, maar ik heb gewoon hoogtevrees en weiger dus gewoon om zo hoog op een ladder te gaan staan.
Hallo!, weet jullie hoeveel meter dat is? Ja doei, ik heb echt geen vrijwillige doodwens hoor, dan maar lelijke kozijnen. Dus gelukkig heb ik zon ontzettende stoere (grapje!) vent die dat wel durft.
Maar als Frank (eindelijk) klaar is met de bovenboel, dan moet ik eraan geloven en mag ik beneden de kozijnen en deuren van een likje verf gaan voorzien.
Jippie, ik heb geen hekel aan schilderen, maar je (nou in ieder geval ik) wordt er zo vies van! Op de een of andere manier zit er meer verf op mij aan het end van de rit, dan op de kozijnen.

Dus als er iemand nog gigantisch veel talent voor het schilderen van de buitenboel heeft, en de komende weken geheel belangeloos wil komen schilderen hier, dan ben je van harte welkom!! (voor eten word gezorgd) Bel of mail!

5 september 2007

Koosje Werkeloosje


Nouja of eigenlijk niet meer dus!


Want................. jaha, ik heb een baan! Ik word namelijk postbezorger bij TNTPost.


Gister had ik een sollicitatiegesprek om 10 uur 's ochtends en nog geen 15 minuten later was ik al aangenomen! Ik ga per 1 oktober post bezorgen in Winterswijk Oost, welke wijk is nog een verrassing. Dus ga ik een paar uurtjes per dag rondfietsen en in andermans post neuzen! (ik moet nog oppassen dat ik van al dat gefiets niet slank word!)


Dus als je binnenkort in deze regio iemand met zo'n (ahum) supermooi pakkie ziet fietsen, ben ik het misschien wel.